Navigation close button

Pâinea nu este bună în nutriție?

Paine de secara Dorin MEreuta

Există o serie de convingeri, precum că într-o dietă de slăbit nu este voie să se consume pâine.

Aceste diete capricioase au determinat în timp, transformarea pâinii într-un produs nedorit. Multă lume, în special femeile, evită pâinea considerând-o un dușman al siluetei. Dar există pâine între pâine. Pâinea albă de exemplu sau franzela obișnuită, atât de ademenitoare ca și gust, miros, într-adevăr nu este sănătoasă. Fiind fabricată din făină albă rafinată, din care au fost eliminate tărâțele, iar odată cu ele și fibrele vegetale, vitaminele și microelementele, conține doar calorii goale.

Pâinea nu îngrașă, atunci când este fabricată din făină integrală (fără zahăr) și este consumată cu măsură. Fibrele și indicile glicemic mic vor oferi sațietate, astfel încât nu va fi necesară supraalimentarea.

Două felii de pâine cântăresc în medie 100 de grame, iar 100 de grame de pâine conține o valoare de aproximativ 200 kcal, ceea ce înseamnă 10-15% din cantitatea de calorii necesară zilnic. Adevărul e că baza piramidei alimentare aparțin cerealelor și leguminoaselor, iar pâinea nutritivă este un aliment obținut din cereale integrale.

La brutăria noastră toată pâinea este fabricată din făină integrală și nu conține conservanți, drojdie sau zahăr adăugat. Găsiți tot asortimentul și detalii despre fiecare produs în parte aici.